☀️SOMMARHÄLSNING OCH VÅRENS BOKSLUT SOM FÖRTROENDEVALD.
För två veckor sedan röstade Moderaterna för ett misstroende mot regeringen och Stefan Löfven. Efter några turer har Löfven taktpinnen och undersöker möjligheten att bli accepterad av Riksdagen att bli återvald till Statsminister.
Hela den här mandatperioden har varit historisk med allt från en fyra månaders lång regeringsbildning, pandemi och nu att riksdagens opposition röstar bort statsministern och en historisk svag regering. Regeringen skapades tillsammans med miljöpartiet som knappt klarade 4%-spärren vid valet. Tillsammans med stödpartierna; liberalerna och centern gjordes januariöverenskommelsen med 73-punkter. För att regeringen skulle tillträda krävdes acceptans från vänstern men med krav från centern att vänstern inte fick något inflytande. Nu kom kraschen eftersom vänstern kräver att punkt 44 i januariöverenskommelsen tas bort, punkten om marknadshyror. Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna har aldrig tyckt att Löfven skulle tillträda som statsminister och står kvar vid sitt ord om att fälla regeringen när tillfälle ges.
Det har varit en riktigt hektisk vår. Fokus i finansutskottet har varit på att stödja företagen och framförallt de mindre företagen så att arbetslinjen kan stärkas och utvecklas. Utan företagen saknas det arbeten som människor kan gå till och betala skatt. Finanskommitté n där jag ingår och Elisabeth Svantesson är gruppledare har gjort otroligt mycket arbete under pandemin.
Här är några av de saker som Moderaterna drivit i finansutskottet.
• Krisstöd till restauranger, kultur-, och idrottsevenemang
• Fyraveckors-garanti för utbetalning av krisstöd
• Sänkt ränta på krislån.
• Höjda ersättningsnivåer i omställning och omsättningsstöd till 90%.
• Kraftigt höjda straff för fusk med coronastöd.
• Mer pengar till äldreomsorgen och välfärden.
• 400 milj för att förstärka polisens möjligheter att klara upp brott.
• Jobbpremie för långtidsarbetslösa
• Effektivare arbetsförmedling
• Bidragstak, språkkrav och kvalificering till välfärden.
Pandemin gör det svårt med fysiska möten och verksamhetsbesök blir inte så bra digitalt. Mitt fokus har blivit på debatter i kammaren och media. Har även nått ut i riksmedia vid några tillfällen.
VÅRENS ARBETE
Vid summering av våren har det blivit 27 interpellationer och ärendedebatter, 29 skriftliga frågor och 2 torsdagsfrågor. Har tjänstgjort vid votering de flesta gånger som jag ändå varit uppe för debatter i kammaren.
Mitt arbete fokuseras på finansutskottet, företagande och arbetslinjen. Är aktiv i två partipolitiskt obundna nätverk; Riksdagens bilnätverk och Riksdagens hästnätverk. Bilnätverket har haft tre seminarium under våren där jag var värdinna tillsammans med Liberalen Helen Gellerman för ett av dem. Vi kommer båda från Västra Götalands västra valkrets och då blev det naturligt att publicera en lokalt förankrad artikel i GP som fick sammanfatta seminariet. Se länk till GP längre ner.
AXPLOCK AV DEBATTER:
• Under 20 år har Sverige utfärdat 900 000 samordningsnummer som är för personer som saknar personnummer. Många människor har skaffat sig flera identiteter. Moderaterna har lagt fram förslag bl. a om tumavtryck.
• Stärkt brottsofferperspektiv för barn som blir utsatta för pedofiler.
• Sveriges svällande byråkrati och det faktum att landet har 458 myndigheter!
• Den ökade arbetslösheten. Löfven sa vid valet -”utred mig på jobben!” Nu har Sverige rasat till botten i EU-rankingen.
• Barns rätt till nikotinfri skoltid. Nikotin är väldigt beroendeframkallande. En person som är beroende är inte längre fri att välja.
• LAS, lagen om anställningsskydd.
🚙BILNÄTVERKET
-Gigantisk underhållsskuld på vägarna och istället för att investera sänks hastigheten.
-Bonusmalus, straffskatt på fordon som slår hårt mot landsbygden.
-Yrkeschaufförers arbetsmiljö.
🐴HÄSTNÄTVERKET, HÄSTPARTIET=Moderaterna
-Hästtävlingar kan genomföras med högt smittskydd. Riksidrottsförbundet har gjort restriktioner efter lagsport som använder gemensamt omklädningsrum. Det finns andra sporter också… ”En hästlängdsavstånd hindrar smitta”!
-Hästen måste räddas från konsumentköplagen! Danmark har tagit beslutet och nu måste Sverige göra det också. Tyvärr verkar regeringen ha en annan syn än moderaterna även i denna fråga.
📰 AXPLOCK AV TIDNINGSARTIKLAR.
GP om att stärka brottsofferperspektivet för dem som utsatts för pedofiler. Hela 20% av befolkningen har varit utsatt. Tyvärr är återfallsrisken hög bland pedofiler och det borde motivera att brottsmarkeringen förlängs och inte som idag försvinner efter 5-10 år. http://www.gp.se/1.39470694
Driver frågan om nikotinfri skolgång. Här en artikel från Expressen.
Hästen måste räddas från konsumentköplagen eftersom lagen är framtagen för varor och inte levande djur så har det blivit att djur far illa när rättsprocesser uppstår. Har debatterat och skrivit en mängd artiklar.
Även pod, HÄSTPARTIET.
https://l.facebook.com/l.php…]-R&c[0]=AT2rwRT_p8YXYUBdcTwJHWwUl6SvnIA1FXMV2GDA1Gqk3Cy19Jy6FGcLKyq1Zbbsrs-lf_Ts5iook2lKA3ZeikobK5HyDU1doCD0Lp5xjja2vMxDVzDRpeW22iKYxOwVf464gYAd2nlUT7WJj8XFYWFVxpLyybc1kVLtNDPaWpxKKMet
GÖTEBORGSPOSTEN om vikten av investeringar i vägar.
SVENSKA DAGBLADET om behovet av slöjförbud.
Har även skrivit i lokaltidningarna i valkretsen men länkarna är inte längre möjliga att använda. Några av rubrikerna:
-Förbud, regler och höjda skatter slår mot vanligt folk, mot landsbygden, mot företagen och mot jobben.
-Skatterna går inte till välfärden.
-SVENSK TIDSKRIFT. Skriver tillsammans med övriga moderater i den svenska delegationen till Nordiska rådet om hur ett samarbete över gränserna och tilliten mellan folk tagit stryk av stängda gränser och olika länders pandemihantering. Finns skäl att även se kritiskt på Sveriges agerande.
🙏Tack för att du läst och önskar dig en riktigt fin sommar. Arbetet måste fortsätta för att göra Sverige bättre. Har du några förslag så kan dina tankar göras till motioner som lämnas in i början på september, under riksdagens allmänna motionstid.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.