Summerar veckan som gått. Många politiker är föreningsmänniskor och så även jag. Måndag till fredag med politik avslutades med helg i föreningsliv.
MÅNDAG
Veckan startade med ett klurigt uppdrag. Besök i åk 9, Stora Högaskolan med Kommunalrådet Maria Renfors. Verksamhetsbesök är intressanta och lärorika. Det kluriga denna gång var att det var dotterns klass. Hon är 15 år och tyckte inte mamma var så pinsam utan jag fick till och med beröm, det gör mig nöjd med framträdandet. Åt sedan lunch med Rotary som har kommit igång med coronaanpassad verksamhet.
TISDAG ⏰Vaknar klockan 04 och är i Stockholm i god tid till kl 08. Finansutskottet har öppen utfrågning om den aktuella penningpolitiken med Riksbankschef Stefan Ingves och vice riksbankchef Henry Ohlsson. 🦠Gör ett antikroppstest men det visar inte på några antikroppar för covid-19. För två veckor sedan fick jag några dagar med riktigt hög feber och gjorde ett covid-test men det visade inget.
🐎Spelar in en podd om de höga bonus malus skatterna som bl.a drabbar husbilar, hästfolkets bilar, m.fl. Nu kommer nya nivåer på dessa skatter nästa år. Gruppmöte med partiet. Avslutar dagen med pizza tillsammans med en kollega.
ONSDAG
🚬Deltar i paneldebatt om tobak som Tobaksfakta ordnat. Viktigt att ungdomar i skolan har möjlighet till tobaksfri skoltid. Tyvärr är snuset inte klassat som tobak trots att nikotinet i tobak kommer från tobaksplantan. Nästan alla som använder tobak har börjat i tonåren. Väldigt stor andel har börjat med snus och går sedan över till cigaretter. Att snuset inte är klassat som tobak gör att snuset går under radarn och kan delas ut och marknadsföras direkt till unga. Anledningen att snuset inte är klassat som tobak är att det inte dras ner i lungorna utan stoppas i munnen och då blivit klassat som livsmedel. Nikotin kan tas fram på kemiskväg men det är dyrt. Nikotinet i snus kommer från tobaksplantan. Nu lanseras ett vitt snus som tobaksfritt, trots att snusets nikotin kommer från tobaksplantan. Det vita snuset smaksätts med tilltalande smaker som citrus, mint, sommarbär osv. Snus innehåller nikotin runt 15 mg. Nu har snus lanserats med 45 mg. Håller med om att snus är bättre än rökning eftersom inte någon mer än användaren utsätts för gifter och lungor slipper röken. Men snus är inte bra och snusaren utsätter ofta sig själv för många timmar per dygn med nikotin.
Tjänstgör vid voteringen i kammaren. Kvällen avslutas med att läsa handlingar i soffan. I politikeruppdraget så är det några hundra sidor att läsa varje vecka.
TORSDAG
🏋🏼Personligt rekord. Varit uppe i tre olika frågor och ämnen i talarstolen under samma eftermiddag.
Hakade på kollegan Lars Beckmans interpellation om vardagsbrott. Frågade minister Mikael Damberg om var han avser göra för vardagsbrotten i Stenungsund. Våldtäkt som tas tag i först efter att Lamott uppmärksammade den. Organiserad brottslighet och där tiggare hämtas upp i fina bilar. En kvinna blir nedslagen av tre män när hon rastar hunden. Matvaruaffär som är frustrerad över att inte få porta snattare till butiken.
Sedan är den allmän frågestund och då ställer jag frågan till minister Morgan Johansson. Vad görs mot de militanta djurrättsaktivisterna? Pratar om att lantbrukare måste känna sig trygga och värmas om produktionen av livsmedel ska öka.
Tredje gången talar jag om äganderätten som behöver stärkas och strandskyddet göras om. Tänk att den här frågan har jag jobbat med under hela mitt politiska liv. Känns att den finns i ryggraden. Det var Kjell Jansson som jag hakade på i hans interpellation, IP. Kjell uttryckte sig så till minister Johansson att äganderätten är grundlagsskyddad och ändå urholkas den, regeringen har inte den i sin ryggrad eller DNA. Johansson fastslog att allemansrätten finns i samma grundlag. Kan konstatera att de behandlas olika fast de finns i samma grundlag.
LÖRDAG
⛄️Dags att sätta upp snökäppar. Som ordförande i samfällighetsföreningen gäller det att se till att kaffe, korv och fika finns till alla. Så roligt att träffa grannar och det är många som kommer till vägens arbetsdagar så även i lördags. Tror att vi var runt 25 pers. Utöver snökäppar så städas det i diken och röjer grenar och sly. Under arbetsdagen berikades vägen även med en mötesplats till.
🍴Lördagen avslutades med en trerättersmiddag i stallet. Dan och jag vill tacka våra underbara tvåbenta stallgäster för att de valt vårt stall. De är så bra allihop❣️ Tack kocken och svågern Carlo 🇮🇹för en fantastisk middag! Tack moster Malin för en underbar, vacker och mastig chokladtårta! Behövde inte äta under söndagen heller. 😋
SÖNDAG
Nellies förening som hon tävlar för ska arrangera SM i år. Så söndag förmiddag hämtade jag upp Fia för att vi gemensamt skulle fixa VIP och pressrummet på Grevagården i Skövde. Vi var runt tio pers som jobbade hela söndagen med dessa förberedelser. Föreningen har en ledning som är otrolig på att fixa och ordna. Så det känns bra att få bidra med det som vi kan.
🤩Tillsammans blir det mycket gjort och roligt är det också!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.