EU är komplext och i grunden är EU bra för Sverige. Tyvärr har EU tagit ett kliv åt vänster och nu inkluderar att det ska lånas för att ge ut bidrag. Skulder som läggs över till nästa generation att betala.

Löfven har misslyckats i förhandlingarna och även gått utanför det mandat givits av riksdagen och EU-nämnden. Att skrivningar suddats ut om krav på rättstat och demokrati för länder som kommer att ta emot pengar från EU:s återhämtningsfond är inte bra. Löfven hade behövt återkoppla om ändringarna innan han skrev på.

BRA ATT VETA ANGÅENDE EU
United States Of Europe lär knappast bli någon verklighet, men ibland kan enighet vara till vår fördel då Corona-pandemin är den värsta ekonomiska nedgång som någonsin drabbat Europa och västvärlden.
Rätt skött, samt med kontroll, noggrannhet och tydlig styrning kan EU får den återhämtning som beräknats efter Corona och då är paketet bra även för Sverige med våra 70-75% export till EU.
Det kräver dock att flera länder genomför reformer för att få ordning på sin sedan tidigare dåliga ekonomi.
Bidragen till EU pga Corona per Svensk blir ca 14000kr och ungefär lika mycket i lån. Summa ca 32000kr. Allt lånas och betalas tillbaka gemensamt via EU-kommissionen till år 2058. Dvs ca 75kr/månad per Svensk i 38 år.
Lån och bidrag ges till de länder och företag som drabbats hårdast av den ekonomiska krisen till följd av Corona.
Flera av de EU-fonder som begärt extra pengar pga Corona, t.ex Klimatfonden får bara ca 30%, och kravet på att vara klimatneutrala till 2050 har helt tagits bort.
Sverige ett av de länder som nationellt satsar minst på företagens återhämtning efter Corona med 16% av BNP, jämfört med Tyskland 50%.
Sveriges EU-avgift blir 45 miljarder/år
Sveriges EU-rabatt blir 11 miljarder/år.
Sveriges bidrag från EU blir ca 15 miljarder/år

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.