Sverige behöver bli tryggare!

Har idag varit hos Skatteverket för att lära mig mer om folkbokföring, och där är många bekymrade över de brister som finns i rutinerna. Sverige behöver bli tryggare. Ska skriva skriftliga frågor till ansvariga ministrar så de har något bra att sysselsätta sig med under sommaren. ☀️☀️☀️

🔵Idag kan vem som helst skriva sig på vilken adress som helst, vilket skapar stora problem för dem som är rättmätiga på adressen. De mest prioriterade ärendena tar ungefär ett halvår innan den felaktigt skrivna adressaten blir avskriven från adressen vilket är en orimligt lång tid. Personen som skriver sig på adressen utan lov kan dessutom vara kriminell, ha stora skulder, och finnas i belastningsregistret vilket kan vålla problem samt leda till besök av kronofogde eller polis.

Här har inte lagstiftningen hängt med och något behöver göras. Skriver sig någon felaktigt på en adress så ska det gå lika fort att avskriva samma person. Idag ska personen ifråga kommuniceras och om inte kontakt fås så ska det kungöras. Det här tar många månader. Dessutom ska personen ha en ny adress att skrivas på vilket inte alltid finns. Mitt förslag är att om någon olovandes skriver sig på någon annans adress så ska man kunna avskriva personen samma dag.
Idag är svaret att personen då ska bli kommunicerad och ha en annan adress att använda, med ibland horribla konsekvenser för de drabbade.

🔵Idag finns det pass som i stor omfattning används av andra än den riktiga innehavaren. Användandet av varandras pass leder sällan till straff vilket är helt fel med tanke på vad konsekvensen ofta blir med användandet av falsk ID-handling. Tycker det är rimligt att pass hanteras som den värdehandling det är, och beställs många pass per år så behöver det kosta samt redovisas varför, det bör finnas en gräns, sen utfärdas inga fler pass.

🔵Idag så återkallas inte svenskt medborgarskap om det framkommer att det sökts på oriktiga grunder. Helt okej att låtsas kommit från ett land med skyddsskäl och sedan ändra till det land man faktiskt kom ifrån för att få sina anhöriga att komma till Sverige.

🔵 Idag kan samma person ha flera samordningsnummer. Dessutom kan samma person ha bidrag från flera länder samtidigt genom flera identiteter. Ansvariga myndigheter kontrollerar inte äktheten på de ID-handlingar som sökande visar upp. Fingeravtryck är ett bra sätt för att få ordning så inte samma person ska kunna ha flera identiteter. Moderaterna har redan kommit med förslaget om fingeravtryck som grundläggande ID-kontroll.

Sverige behöver bli tryggare!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.