Västbänken, riksdagsledamöter i västra Götaland skapar möten med fackorganisationer, arbetsgivarorganisationer och andra organisationer på nationell eller regional nivå. Dessa möten är väldigt givande och ger en bred förståelse i denna nya och komplexa tid. Rätt saker måste göras för att Sverige så snabbt som möjligt ska kunna återgå till det normala efter coronapandemin.

Stolt över Moderaterna som är ett parti som lyssnar först och handlar sedan. Detta har utmärkt Moderaterna i flera frågor som är svåra och viktiga i nutid.

Regeringen ville ta makten från riksdagen i coronatiden för att kunna agera snabbare. En otroligt svår fråga som verkligen skaver och som den kloka moderatgruppen verkligen har stött och blött på ett konstruktivt sätt. Regeringen har hörsammat M i viktiga delar i frågan vilket är bra. Dessvärre hörsammade inte regeringen kritiken från SKR (Sveriges kommuner och regioner). Kritiken handlade om att SKR var kritiska till att lagstifta om omfördela resurser (personal och material) mellan sjukhus i landet. Moderaterna har lyssnat till detta och lägger in detta om frivillighet i sin följdmotion.

I dagens möte via skype med arbetsgivarorganisation gavs Moderaterna lovord för att de hörsammats och vikten av direkta stöd till företag i nödläge.

Tre bra saker som Moderaterna behöver uppmärksammas för
💙 Moderata riksdagsgruppen ifrågasatte Regeringens vilja att ta makten från Riksdagen i coronatider. Partier som SD och KD gav regeringen den makten redan i första steget.
💙Moderaterna är det enda partiet som hörsammat SKR, Sveriges kommuner och regioners remissvar och återger det i sin följdmotion till regeringens proposition om maktsförflyttning från riksdag till regering i coronatider.
💙Moderaterna är partiet som håller hjärtat varmt och hjärnan kall även i dessa svåra tider och är behjälplig opposition för Sveriges bästa.🇸🇪

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.