Lagen ska inte ändras för att gynna folk utan asylskäl.
Min mail har under den senaste tiden fyllts med meddelanden där avsändaren vill att jag ska rösta JA för gymnasielagen, meddelanden som är skrivna av personer med personliga kopplingar till ungdomarna.

I politiken så måste man ha ett varmt hjärta men behålla hjärnan sval. Vi moderater är kända för att basera beslut på fakta och inte känslor. Känslor kan skymma expertkunskapen, de ekonomiska konsekvenserna och rättsprinciperna.

Politiska beslut ansvarar för att skattekronor används effektivt, det är medborgarna som betalar in skatt och det är politiken som fördelar dessa pengar. Valet 2018 var ett stort svek mot medborgarna, gapet ökade mellan folket och den regering som skapades efter stor vånda. Svenska folket röstade för en minskad migration, men fick en regering med stort inflytande av ett litet parti som knappt kom över riksdagsspärren på 4%, miljöpartiet. Dessutom stöttas regeringen av centern som också vill öka invandringen markant.

Gymnasielagen stiftades för att ge möjlighet till att i huvudsak unga män som saknar asylskäl får stanna i Sverige. Lagrådet varnade för Gymnasielagens konsekvenser med orden ”Gränsen har nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas”. Tyvärr kördes lagrådet över av S, MP, C och V som röstade för den.
Det är dessa partier som är ansvariga för det mänskliga lidande och de samhällsproblem man orsakat, inte vi som säger NEJ till amnesti för personer utan asylskäl, och upprätthåller viktiga rättsprinciper.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.