Ett privilegium att arbeta i finansutskottet under Elisabeth Svantessons ledning. Som grädde på moset är jag ersättare i skatteutskottet med Niklas Wykman som gruppledare.
Två suveräna ledare!

Elisabeth Svantesson har i en mycket krävande tid klivit fram och tagit ansvar för Sverige. Med genomarbetade förslag som bottnar i förståelse för hur ekonomin och företagsamhet fungerar har hon drivit fram åtgärder som dämpar krisens effekter.

Att från oppositionsposition kunna axla så mycket ansvar visar också vilken finansminister Sverige behöver när vi ska återbygga jobb och tillväxt efter epidemin.

Allt för att hindra sjukdomen och klara sysselsättningen. Banker och bolag som får statligt stöd kan inte samtidigt göra utdelningar och betala bonusar. Nu behöver alla göra allt för jobben.

I hela Sverige uträttas just nu stordåd. I sjukvården arbetar människor dygnet runt för att skydda liv och hälsa. I äldreomsorgen slits det för att hjälpa samhällets mest sårbara. I skolan kämpar lärarna med att säkra kunskapsuppdraget. Busschafförer, butikspersonal, cykelbud, i bransch efter bransch gör alla sitt yttersta för att vårt samhälle ska fortsätta att fungera så bra som möjligt. Inte sällan med en personlig risk för att bli sjuk.

Många är de företagare som nu oroar sig över sin ekonomi och sitt livsverk. Statliga stödåtgärder kommer på plats en efter en. I dessa tider behöver de med mest resurser och störst möjlighet att påvekra vara föredömen. Banker och bolag som är föremål för offentligt stöd behöver nu säkra sin motståndkraft så att vi långvarigt kan skydda jobben. Skattemedel ska inte gå till bonusar och utdelningar.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.