Idag är det den internationella kvinnodagen, något som behöver uppmärksammas.

De höga drivmedelspriserna ökar gapen mellan landsbygd och stad och slår värst mot kvinnorna som bor och är verksamma där. Många kvinnor arbetar i offentlig sektor, alla tider på dygnet, året runt. För att få ihop vardagen så är dessa kvinnor helt beroende av bilen eftersom det inte finns vare sig tunnelbana eller annan fungerande kollektivtrafik på landsbygden. Idag är 2/3 skatt och 1/3 produktkostnad av priset som vi betalar för drivmedel, en direkt landsbygdsfientlig politik och som slår extra hårt mot kvinnor på landsbygden, det är en politik på väg åt fel håll och måste stoppas!

Den regering som Sverige har nu är dessutom fientligt inställd till näringslivet och alla de tjänste- och välfärdsföretag som ofta drivs av kvinnor och som är grunden för hela vår välfärd. Företagen är stommen i hela vårt samhällssystem och företagen behöver ha långsiktiga och rättssäkra villkor.

Att den svenska regeringen har en iver att implementera EU:s direktiv till svenska regler och lagar skapar en onödig splittring, frustration och ett missnöje som riktas mot EU.

Målet att göra Sverige bäst i klassen i klimatfrågor får omedelbara konsekvenser för våra företag. Investeringar i miljön ska ske där det ger bäst effekt, vi har inte råd med symbolpolitik som är ineffektiv för miljön och skadar ekonomin. Hjälp istället kvinnor i utvecklingsländerna med mikrolån för att starta miljöanpassad lokal verksamhet som ger betydligt större effekt.

Regeringen ska nu starta ytterligare en utredning för att se hur skillnaderna i lön mellan män och kvinnor ska hanteras. Troligen bortkastad tid eftersom utredningen inte kommer att ta fram en lösning. Vill man uppnå resultat vore det bättre att göra som en del andra länder, lagstifta om lika lön för lika arbete mellan kvinnor och män

Det är dags för Sverige att vakna om vi vill behålla ett starkt land med en fungerande ekonomi för kvinnor, företag och välfärd. Allt hänger ihop och näringslivet är grunden för vår välfärd!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.