Vakna, Sverige är på väg åt fel håll!

Idag är det den internationella kvinnodagen, något som behöver uppmärksammas.

De höga drivmedelspriserna ökar gapen mellan landsbygd och stad och slår värst mot kvinnorna som bor och är verksamma där. Många kvinnor arbetar i offentlig sektor, alla tider på dygnet, året runt. För att få ihop vardagen så är dessa kvinnor helt beroende av bilen eftersom det inte finns vare sig tunnelbana eller annan fungerande kollektivtrafik på landsbygden. Idag är 2/3 skatt och 1/3 produktkostnad av priset som vi betalar för drivmedel, en direkt landsbygdsfientlig politik och som slår extra hårt mot kvinnor på landsbygden, det är en politik på väg åt fel håll och måste stoppas!

Den regering som Sverige har nu är dessutom fientligt inställd till näringslivet och alla de tjänste- och välfärdsföretag som ofta drivs av kvinnor och som är grunden för hela vår välfärd. Företagen är stommen i hela vårt samhällssystem och företagen behöver ha långsiktiga och rättssäkra villkor.

Att den svenska regeringen har en iver att implementera EU:s direktiv till svenska regler och lagar skapar en onödig splittring, frustration och ett missnöje som riktas mot EU.

Målet att göra Sverige bäst i klassen i klimatfrågor får omedelbara konsekvenser för våra företag. Investeringar i miljön ska ske där det ger bäst effekt, vi har inte råd med symbolpolitik som är ineffektiv för miljön och skadar ekonomin. Hjälp istället kvinnor i utvecklingsländerna med mikrolån för att starta miljöanpassad lokal verksamhet som ger betydligt större effekt.

Regeringen ska nu starta ytterligare en utredning för att se hur skillnaderna i lön mellan män och kvinnor ska hanteras. Troligen bortkastad tid eftersom utredningen inte kommer att ta fram en lösning. Vill man uppnå resultat vore det bättre att göra som en del andra länder, lagstifta om lika lön för lika arbete mellan kvinnor och män

Det är dags för Sverige att vakna om vi vill behålla ett starkt land med en fungerande ekonomi för kvinnor, företag och välfärd. Allt hänger ihop och näringslivet är grunden för vår välfärd!

Att synliggöra och motverka slöseri är en överordnad uppgift. Jag är moderat i hjärta och själ och vill inte ha en stor statlig förvaltning med byråkrati som bara sväller och sväller. Sverige har världens högsta marginalskatt och det är inte att respektera varje skattekrona!

Har du några frågor ?

Skicka dom till mig…

    Följ den här länken för att komma till webbplatsens Integritetspolicy

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

Latest

Riksdagsledamot

Sofia Westergren Bor i Ucklum på en gård som gammelfarfar och farmor köpte. Mina barn är femte generationen på samma mark. Växte upp i en...

De laddar för valturné

Riksdagslistan Västra Götaland Västra är på första turnén!

Duellen!

Härlig duell mellan Ulf Kristersson och Stefan Lövfen. Duellen bekräftar det som många av oss känt länge, Löfven har inte många dagar kvar som statsminister....

Hotet om social ärftlighet är ett moraliskt misslyckande

Hotet om social ärftlighet är ett moraliskt misslyckande som bryter mot allt vad Sverige borde stå för: Att det går dåligt för barn, bara...

Bohusbanan Motion 2018/19:1715 av Sofia Westergren m.fl. (M)

Förslag till riksdagsbeslut Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att se över möjligheterna till en utökning av Bohusbanan och tillkännager detta...