Förslag till riksdagsbeslut

Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att se över möjligheterna till en utökning av Bohusbanan och tillkännager detta för regeringen.

Motivering

Det är tydligt att västkusten behöver ha infrastrukturinvesteringar. Infrastrukturen är högt belastad och underhåll eftersatt. Det är en het arbetsmarknadsregion med stor tillväxt och man måste se till de stora flödena och även över landsgränser. För att regionen ska kunna nå sin fulla potential är det viktigt att nödvändig infrastruktur finns på plats. Regeringen bör därför se över möjligheterna till en utökning av Bohusbanan med dubbelspår till Norge i tre steg, först till Stenungssund, steg två till Munkedal och sedan binda ihop järnvägen med Norge.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.