Riksdagens första frågestund i den här mandatperioden. Frågan ställs till ansvarigt statsråd om varför tågen inte går i tid?

Riksdagens första frågestund i den här mandatperioden. Frågan ställs till ansvarigt statsråd om varför tågen inte går i tid?

Fru Talman

Järnvägen utgör tillsammans med vårt vägnät själva ryggraden i det svenska tranportsystemet. Varje dag är hundratusentals människor och företag beroende av fungerande och effektiva tågtransporter. För att fler ska välja tåget och därmed minska utsläppen måste människor kunna lita på att tågen kommer och går i tid.

Det är därför mycket oroande att förseningarna på järnvägen ökade kraftigt förra året. Det slår mot jobb och konkurrenskraft i hela Sverige.

Statsrådet svarande om satsningar på 700 miljoner. Tyvärr hade Talmannen tagit bort replikmöjligheten pga tidsbrist så frågan om finansiering för investeringarna får vänta till nästa gång.

Att synliggöra och motverka slöseri är en överordnad uppgift. Jag är moderat i hjärta och själ och vill inte ha en stor statlig förvaltning med byråkrati som bara sväller och sväller. Sverige har världens högsta marginalskatt och det är inte att respektera varje skattekrona!

Har du några frågor ?

Skicka dom till mig…

    Följ den här länken för att komma till webbplatsens Integritetspolicy

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

Latest

Carl Bildt – hur du ska rösta och varför…

Den rödgröna regeringen har varit en svag regering som i viktiga frågor fört oss åt fel håll. Dess hetsande mot valfrihet i välfärden och...

Onsdag – Vaccination mot influensa!

Sjukvården kanske skulle göra studiebesök hos riksdagen hur man kan vaccinera så många som möjligt under en timma. En kö utanför där vi tidigare...

Stefan Löfvens “utsträckta hand” – Det är bara fråga om MAKT!

Stefan Löfvens "utsträckta hand" är inte annat än ett nytt försök att splittra Alliansen, det finns inte minsta ödmjukhet eller intresse till ett seriöst...

Påskhälsning från Ulf Kristersson, Orust

Påskhälsning från vår kommande Stadsminister. Skriven på Orust.

Avgår nu

Det är plats till fler sossar på bussen som avgår från riksdagen. Att synliggöra och motverka slöseri är en överordnad uppgift. Jag är moderat i...