Vaccination mot influensa!

Sjukvården kanske skulle göra studiebesök hos riksdagen hur man kan vaccinera så många som möjligt under en timma. En kö utanför där vi tidigare hade fått anmäla oss för vaccination. Vi blev avprickade och skrev på en hälsointyg. Sedan ombads vi att underlätta så att överarmen kunde blottas så snabbt som möjligt för sprutan. Dörren öppnades, blottad axel, det sticker till i armen, plåster på, öppnar dörren och frågar en kvinna utanför om hjälp att dra upp blixtlåset i ryggen.

Jag gillar effektivitet, känner mig lycklig.

Tyvärr är det för ofta som jag får en tvärtom känsla i den vanliga vården. Har många funderingar kring BVC där det tas för givet att alla har en massa frågor och när man säger att man inte har det så upplever jag att de tycker att man är lite för stressad. Ställer jag en fråga som jag funderar på så händer det för ofta att den ändå saknar svar. Tycker att man ska vara tydligare med frivilligheten om dessa besök, med barn nummer två så rationaliserades dessa besök ner till ett minimum till att omfatta vaccinationer och möjligen om det var något viktigare vikt och längd möte.

Det blev bra variant för min del, vid första barnet så ville man ju så gärna vara en så god mor som möjligt och i det begreppet lade jag felaktigt in alla BVC-besök, resurser som kunde använts bättre även om tanken var god.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.