Dubbdäck hör inte hemma på tung trafik

Bild: Ulf Blomgren
Bild: Ulf Blomgren

Efter lunch kom Anders Wagner från Västsvenska Handelskammaren och besökte mig. Vi pratade om Bohusbanan och hur viktigt det är att den ska få investeringar till en nödvändig utbyggnad.

Därefter var det kommittémöte i trafikutskottet. Med kommitté menas partiet, så det var vi moderater i TU som träffades i Jessica Rosencrantz kontorsrum. Vi pratade om motioner och den kommittémotion som lades, synd att det denna gång inte blev någon motion från alliansen då C och L valde att stå utanför.

En fråga som jag driver hårt är att dubbdäck inte hör hemma på tung trafik. Dubbdäck har stor miljöpåverkan med ökade mängder vägdamm och förstör vägarna i betydligt högre grad än personbilar.

Lastbilen har dessutom helt andra köregenskaper än en personbil, och ska dubbarna sitta kvar krävs en annan gummiblandning som har andra effekter.

Dessutom skulle det endast drabba Svenska åkare med stora kostnader medan utländska åkare helt slipper undan då det råder dubbförbud i större delen av Europa.

Svenska åkare skulle med en sådan lag även vara förbjudna att köra i övriga Europa, alternativt byta däck före varje gränspassage vilket skulle göra deras konkurrenskraft helt omöjlig.

Vi ska förenkla för svenska åkare och stärka deras konkurrenskraft, inte försvåra. Jag fördjupar gärna resonemanget i denna fråga.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.