Riksdagens högtidliga öppnande är riktigt gamla traditioner som sträcker sig bakåt ända till medeltiden. Det är ett firande av ett nytt riksdagsår. Detta året startade dagen med att kammaren avsatte Stefan Löfven (s) som statsminister.

Det känns riktigt stort att få varit med om detta. Att få vara innanför avspärrningarna som kantas av högvakten, alla prominenta gäster, kungafamiljen osv. Överallt syns intresserade människor som fotar och pekar på det som händer. Efter en otroligt vacker gudstjänst i storkyrkan, få promenera i följet genom slottet och till riksdagen. Vi stannade upp på slottsbacken för att se de svenska flaggorna vaja för vinden, det gjorde iallafall mig tårögd. Det kändes fint att få dela allt detta med min syster. Min man stannade hemma på gården för att ta hand om barn och hästar. Sedan fortsatte de högtidliga ceremonierna i kammaren och kvällen avslutades med underhållning i Kungliga konserthuset. Som tur var hade en ledamot i den moderata riksdagsgruppen tagit initiativet till en bokning av bord för ca 60 moderater på en restaurang så vi fick något i magen. Det hade inte blivit så mycket till lunch eftersom jag raskt skulle flytta in i min övernattningsbostad samma dag. Väldig tur att min syster var med, annars hade det blivit svårt att lösa. Hon flyttade resväskorna från hotellet och var iväg för att handla allt från toalettrullar till skoskavplåster. Syster fick även hämta min stora resväska med lakan som jag ställt på mitt kontor i väntan på att övernattningsbostaden skulle bli inflyttningsklar.

Det har verkligen varit några historiskt spännande dagar i vår underbara Hufvudstad!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.