Riksdagens högtidliga öppnande, 2018-09-25

Riksdagens högtidliga öppnande är riktigt gamla traditioner som sträcker sig bakåt ända till medeltiden. Det är ett firande av ett nytt riksdagsår. Detta året startade dagen med att kammaren avsatte Stefan Löfven (s) som statsminister.

Det känns riktigt stort att få varit med om detta. Att få vara innanför avspärrningarna som kantas av högvakten, alla prominenta gäster, kungafamiljen osv. Överallt syns intresserade människor som fotar och pekar på det som händer. Efter en otroligt vacker gudstjänst i storkyrkan, få promenera i följet genom slottet och till riksdagen. Vi stannade upp på slottsbacken för att se de svenska flaggorna vaja för vinden, det gjorde iallafall mig tårögd. Det kändes fint att få dela allt detta med min syster. Min man stannade hemma på gården för att ta hand om barn och hästar. Sedan fortsatte de högtidliga ceremonierna i kammaren och kvällen avslutades med underhållning i Kungliga konserthuset. Som tur var hade en ledamot i den moderata riksdagsgruppen tagit initiativet till en bokning av bord för ca 60 moderater på en restaurang så vi fick något i magen. Det hade inte blivit så mycket till lunch eftersom jag raskt skulle flytta in i min övernattningsbostad samma dag. Väldig tur att min syster var med, annars hade det blivit svårt att lösa. Hon flyttade resväskorna från hotellet och var iväg för att handla allt från toalettrullar till skoskavplåster. Syster fick även hämta min stora resväska med lakan som jag ställt på mitt kontor i väntan på att övernattningsbostaden skulle bli inflyttningsklar.

Det har verkligen varit några historiskt spännande dagar i vår underbara Hufvudstad!

Kryssa Sofia till riksdagen 2022

2022/09/11 20:00:00

Att synliggöra och motverka slöseri är en överordnad uppgift. Jag är moderat i hjärta och själ och vill inte ha en stor statlig förvaltning med byråkrati som bara sväller och sväller. Sverige har världens högsta marginalskatt och det är inte att respektera varje skattekrona!

Har du några frågor ?

Skicka dom till mig…

    Följ den här länken för att komma till webbplatsens Integritetspolicy

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

Latest

Carl Bildt – hur du ska rösta och varför…

Den rödgröna regeringen har varit en svag regering som i viktiga frågor fört oss åt fel håll. Dess hetsande mot valfrihet i välfärden och...

Jag är egentligen inte förvånad

Jag är egentligen inte förvånad, men trots allt är det anmärkningsvärt att regeringen vägrar följa lagrådets rekommendationer avseende ensamkommande och deras situation. Först ser...

Valrörelsen 2018 “ända in i kaklet!”

Valrörelsen är en lika rolig som intensiv tid. Valkretsen västra, Västra Götaland består av elva kommuner (Stenungsund, Tjörn, Lilla Edet, Ale, Kungälv, Alingsås, Lerum,...

Onsdag – elbilar och elektrifierade vägar.

Onsdag lunch möte där vi fick lära oss om elbilar och elektrifierade vägar. Klart så finns det ett miljösamband mellan hur elen produceras, men som...

ULF vann debatten – igen!

Självklart är det roligt om människor tycker att jag lyckas förmedla min strategi. Men det är valdagen som räknas. Jag försöker vara tydlig med min kritik...