Riksdagsledamot

Sofia Westergren

Bor i Ucklum på en gård som gammelfarfar och farmor köpte. Mina barn är femte generationen på samma mark. Växte upp i en småföretagarfamilj med ca 10 anställda. Hästar har alltid varit ett stort intresse. Den politiska intresset har alltid funnits inom familjen och min far var engagerad i kommunpolitiken och fanns med i styrelsen i ett av kommunens bolag. Mitt första politiska framträdandet är när jag fick företräda Sveriges Åkeriföretag i Bryssel. Då hade jag intresserat mig för en fråga om varför man i Sverige skulle registrera vilotid på körskrivaren i lastbilen, detta gjordes inte i flera andra länder som Finland. Brukar säga att mitt politiska intresse började i transportbranschen där det är tydligt att branschen saknar flera kloka politiska beslut.

Var aktiv i MUF och sedan gick jag in i Moderaterna 2010. Blev Kommunstyrelsensordförande 2013 och nu Riksdagsledamot 2018. Innan politiken var jag VD för ett norskt ägt åkeri med ca 20 anställda.

Jag är målinriktad, engagerad och ambitiös. Dessa egenskaper gör att jag kan fortsätta i en smal fråga väldigt länge med energi. Det gör att riksdagsarbetet kommer att passa mig bra. Hoppas få engagera mig i några av mina hjärtefrågor i riksdagsarbetet.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

Latest

Bohusbanan Motion 2018/19:1715 av Sofia Westergren m.fl. (M)

Förslag till riksdagsbeslut Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att se över möjligheterna till en utökning av Bohusbanan och tillkännager detta...

Elmia Lastbilsmässa 2018

Transportpolitisk debatt Elmia lastbilsmässa Två debatter hölls under onsdagen den 23/8, kl 11 och kl 13. Sofia Westergren (M), Anders Åkesson (C), Teres Kubdberg (S), Thomas...

Utfrågningen

Låt mig veta vad du tänker om utfrågningen eller poltiken. Finns det någon fråga som du inte finner svar på? Tveka inte, utan skicka den gärna...

Fakta om vår politik

Socialdemokraterna kan utse Moderaterna som sina motståndare men att sprida lögner känns alltför lågt. Såg precis en debatt på nyheterna med Annika Strandhäll (S)...

ULF vann debatten – igen!

Självklart är det roligt om människor tycker att jag lyckas förmedla min strategi. Men det är valdagen som räknas. Jag försöker vara tydlig med min kritik...