Kryssa Sofia till riksdagen 2022

2022/09/11 20:00:00

Ridskola hotad!

Har engagerat mig i att Kungälvs ridskolas existens blev hotad. I korta drag så togs politiska beslut om att ridskolan behövde flytta. Att flytten är nödvändig är uppenbart för alla eftersom hus har kommit allt närmare ridskolan. Ridskolan befinner sig i stort sätt mitt i ett villaområde. Under våren 2018 kände ridskolan att det blev tyst ifrån kommunen. Det kändes inte bra eftersom ridskolan har arbetat för en flytt i enlighet med kommunens önskemål. Det blev uppenbart att det fanns splittring inom den röda majoriteten i Kungälv som skapade detta vakuum och det var inte självklart att de fattade besluten tänkte verkställas. Nu under hösten så verkar oenigheten blivit enighet och vi hoppas för allas skull att det blir verklighet med flytten av ridskolan.

Inlägg på FB 2018-05-30, inlägget blev delad 180 gånger, tillsammans gör skillnad 🙂

Bifogar texten från Kungälvs lokaltidning.

Kommunstyrelsen ger ridklubben grönt ljus
Kungälvs-Posten Författare: Katarina Berg

En enig kommunstyrelse säger ja till avtalsförslaget mellan Kungälvs kommun och Kongahälla Ridsällskap. 6 september väntas avtalet klubbas igenom i kommunfullmäktige.
Avtalet innebär att KRS ska ha flyttat till en ny anläggning på Trankärr senast 2021.
Beslutet i kommunstyrelsen var förväntat. Redan för över en vecka sedan, när KP skrev om avtalsförslaget, konstaterade kommunstyrelsens ordförande Miguel Odhner (S) att hans parti skulle ställa sig bakom det. I artikeln uttryckte han också åsikten att det blir ”ett brett stöd i kommunfullmäktige.”
Även oppositionsrådet Anders Holmensköld (M) flaggade för att avtalsförslaget kommer att klubbas i kommunfullmäktige 6 september, med hänvisning till att ”förslaget är identiskt med den ursprungliga tanken”, Alltså kommunfullmäktiges beslut 10 september 2015.
Kommunstyrelsen fick då i uppdrag att anlägga en kommunal ridanläggning på kommunens fastighet Trankärr 2:1. Ett löfte till Kongahälla Ridsällskap som plötsligt drogs tillbaka i november förra året.
KRS kontrade då med att lämna en kravlista till kommunen. I våras stack den ideella föreningen ut hakan och meddelade att målet var att själva bekosta en ny anläggning genom att exploatera och bygga bostäder i Ytterby. Efter det har förhandlingarna tagit fart och KRS har lovat att ta tillbaka överklagandet av Nordtag om avtalet klubbas i fullmäktige.

Att synliggöra och motverka slöseri är en överordnad uppgift. Jag är moderat i hjärta och själ och vill inte ha en stor statlig förvaltning med byråkrati som bara sväller och sväller. Sverige har världens högsta marginalskatt och det är inte att respektera varje skattekrona!

Har du några frågor ?

Skicka dom till mig…

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.